dilluns, 13 d’octubre del 2014

El Racó de la Méteo: El Racó de la Méteo número 5, Tardor 2014

Fa uns dies (el dia 2 d'octubre) va sortir publicat el cinquè número de la revista "El Racó de la Méteo", que ara tot just ja fa més d'un any que va engegar aquest projecte, ideat pel Marc Rusiñol i un grup de persones (alguns d'ells geògrafs) d'aficionats a la méteo. Esperem que durant molt de temps tots els que col·laborem puguem aportar el nostre granet de sorra en forma d'articles referents a temes meteorològics o d'algun tema relacionat i, fotografies de tota mena, que mostren la gran variabilitat de fenomens que conformen aquesta ciència que s'encarrega de l'estudi dels meteors i de l'estat del temps al nostre planeta Terra.

FELICITATS I ENHORABONA PEL PROJECTE!!!

En aquesta última edició, he tingut novament l'oportunitat de fer un parell d'articles sobre temes més aviat de caire popular, un d'ells ja força oblidat i que actualment només perviu en alguns pobles de l'estat espanyol. 

Podeu llegir els articles a les següents pàgines:

- a la pàgina 21, trobareu l'article referent al 'Toc de Temps', un toc de campana que era emprat per combatre als mals associats a les tempestes i evitar que la pedra malmetés de manera important tota la collita;

- I a la pàgina 24, trobareu l'article referent al 'Frare del Temps', enginy meteorològic molt popular que enguany compleix 120 anys des de que el calellenc Agàpit Borràs Pedemonte el va inventar.

Doncs bé, a continuació podeu fer una ullada a la revista i ja que esteu també llegir-la, que de ben segur us semblaran molt interessants tots els continguts que en formen part.