dimecres, 25 de novembre del 2015

Excursió a La Fageda d'en Jordà (14-11-15)


El moment més idoni per anar a visitar aquest indret és cap a la tardor, quan les diferents tonalitats marronoses i rogenques confereixen al paisatge un aspecte màgic i digne de fotografiar. Encara que els últims anys l'afluència de públic ha anat augmentant i, gairebé sembla com si estiguéssim passejant per Les Rambles de Barcelona.

El que fa atractiva també aquesta zona és que el bosc de faigs s'assenta sobre una colada de lava que va emetre el volcà del Croscat. Per tant, des d'aquest punt es pot iniciar una ruta circular que passa per la Fageda d'en Jordà, després es dirigeix cap el volcà de Santa Margarida i per finalitzar el volcà del Croscat. A continuació podeu veure l'itinerari en qüestió:
Itinerari nº1: Per més info: [+]


També hi ha la possibilitat de realitzar la ruta a l'inrevés i deixar la Fageda pel final, encara que el tram que hi ha entre el volcà de Santa de Margarida i el camí que va cap a la Cooperativa de la Fageda (des del coll de Can Batlle, aprop de l'església romànica de Sant Miquel de Sacot), hi ha una zona amb molta roca que depèn de si està humida o no és fàcil relliscar i, potser és millor realitzar aquest tram de pujada. 

Powered by Wikiloc

A continuació podeu veure algunes fotos de la ruta:

La Fageda d'en Jordà

Tot passejant en aquesta època de l'any és possible presenciar alguna "pluja de fulles".

El volcà de Santa Margarida, dins del qual hi ha l'ermita que dóna nom al volcà.

Durant la ruta també es poden contemplar altres volcans com el de Puig de la Costa.

De pujada fins al coll de Can Batlle s'arriba fins a l'església romànica de Sant Miquel de Sacot, que data del segle XI.


El volcà del Croscat

I si teniu temps molt recomanable també visitar el museu dels Volcans de la Garrotxa per aprofundir i tenir més coneixement sobre la vulcanologia de la zona.

Per a més informació:

http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/garrotxa/visiteu-nos/equipaments-itineraris/itineraris/fageda-jorda-volca-santa-margarida-volca-croscat/

http://magrana.gencat.cat/Visors/Itineraris/Inici.html?parc=ZVG#